Απόφαση ΔΣ ΟΣΛ 24695/26-3-2020 - Εφημερίες Ο.Σ.Λ. και Εισφορά 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Σ.Λ. αποφάσισε την αναστολή των εθελοντικών εφημεριών συναδέλφων, μελών του ΟΣΛ, για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα προληπτικά μέτρα που ισχύουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ο.Ο., τόσο για εμάς όσο και για τους ασθενείς μας.


Αποφάσισε επίσης παράταση δύο (2) μηνών στην εφαρμογή του αρ. 5 του Ν. 1026/1980 που αφορά στην προσαύξηση της εισφοράς μας κατά 3% μετά την 31η Μαρτίου. Συνεπώς η εισφορά προς το Σύλλογο παραμένει στα 150 ευρώ έως 31 Μαΐου τρέχοντος έτους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΛ

 

Ο Πρόεδρος   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Γ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ


Η Γραμματέας   ΙΩΑΝΝΑ Β. ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Ο.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ covid-19

 

H Ε.Ο.Ο. καταγγέλλει την αιφνίδια υπαναχώρηση της πολιτείας από τα ανακοινωθέντα μέτρα υποστήριξης των Οδοντιάτρων.

Από τις πρώτες μέρες εφαρμογής των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έδωσε σαφείς οδηγίες για τον τρόπο άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος. Περιορίσαμε, σαν κλάδος, την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στα ιδιωτικά οδοντιατρεία, μόνο στα απολύτως επείγοντα περιστατικά, όπως αυτά ορίζονται με βάση τα παγκοσμίως ισχύοντα πρωτόκολλα.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20Η ΜΑΡΤΙΟΥ –ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2020

«Κάνε Ααα! Ενωμένοι για ένα υγιές στόμα!»


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης με το κεντρικό σύνθημα «Κάνε Ααα!» που επικεντρώνεται στη στενή σύνδεση και αλληλεπίδραση μεταξύ της στοματικής και της γενικής υγείας και ευεξίας.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/03/2020

Λόγω της εξάπλωσης και στη χώρα μας με βεβαιωμένα πλέον περιστατικά, της πανδημίας του Κορονοϊού Covid-19 και έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία και αφού τις προσεχείς ημέρες θα διανύσουμε την πιο κρίσιμη φάση εξάπλωσης του Κορονοϊού, η παροχή οδοντιατρικής φροντίδας και στο μέλλον θα πρέπει να ασκείται με την ίδια υπευθυνότητα και ασφάλεια που ασκείται μέχρι στιγμής. Ο οδοντίατρος είναι επιστήμονας που άμεσα εμπλέκεται στη Δημόσια Υγεία παρέχοντας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Ως εκ τούτου θα πρέπει για τις επόμενες 15 ημέρες και μέχρι νεοτέρας οδηγίας από τον ΕΟΔΥ, σκοπεύοντας στον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 να τηρηθούν τα παρακάτω μέτρα:


1. Ελάττωση της ροής των ασθενών στα οδοντιατρεία μας και αναβολή των μη έκτακτων οδοντιατρικών θεραπειών


2. Αποφυγή προσέλευσης στο οδοντιατρείο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση


3. Τηλεφωνική αναφορά του ασθενούς στον οδοντίατρο πριν την προσέλευση του στο οδοντιατρείο και ενημέρωση για πιθανή του έκθεση στον Covid-19


4. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής από τους ασθενείς σε όλους τους χώρους των οδοντιατρείων


Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την χρονική άνεση που πρέπει να δίνεται στους οδοντιάτρους για την αναγκαία προετοιμασία του ιατρείου και την εξοικονόμηση προστατευτικού υλικού, γεγονός που θα παρέχει πολύτιμη βοήθεια στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα μας.


Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα οδοντιατρεία και ειδικότερα οι αίθουσες αναμονής τους, αποτελούν χώρους συνάθροισης του κοινού. Ως εκ τούτου πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.


Επειδή τίθενται θέματα ηθικής, υπευθυνότητας αλλά και συνείδησης, θεωρείται αποδεκτή η άρνηση της οδοντιατρικής περίθαλψης αν αυτή δεν είναι ασφαλής. Επειδή υπάρχουν έκτακτα περιστατικά και λαμβάνοντας υπόψη την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας, θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η επιστήμη, διασφαλίζοντας έτσι και το τόσο ευαίσθητο κομμάτι της Δημόσιας Υγείας.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας


Ο Πρόεδρος   ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Γ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ


Η Γραμματέας   ΙΩΑΝΝΑ Β. ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΟΥ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (2019-NCOV) ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ.

Στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα εμφανίστηκε σειρά κρουσμάτων πνευμονίας τον Δεκέμβριο του 2019.


Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κορονοϊοΰ (2019-nCoV). Οι κορονοϊοί είναι μια ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, με ποικίλη σοβαρότητα.
Η λοίμωξη από κορονοϊό παραμένει μια ήπια νόσος η οποία σε ποσοστό πάνω από 85%, με τα έως τώρα δεδομένα, συμπεριφέρεται σαν απλό κρυολόγημα.
Μπορεί να εκδηλωθεί με πυρετό, συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα, όπως βήχας, δύσπνοια, κυνάγχη και σε σοβαρές περιπτώσεις με πνευμονία.
Ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο (πιθανώς και από κάποια ζώα) όταν ο φορέας ή ο ασθενής βήχει ή φτερνίζεται.

Περισσότερα...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΣΛ - Covid-19

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή όλων των εκδηλώσεων για τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς του νεου κορονοϊου Covid-19 και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημοσιά υγεία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε την αναβολή:

 

  • Της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Σ.Λ. που ήταν προγραμματισμένη για τις 26/3/2020
  • Όλων των προγραμματισμένων δράσεων του Ο.Σ.Λ. (δράσεις πρόληψης και καταγραφής).
  • Επιστημονικών εκδηλώσεων  .

 

Μέχρι νεοτέρας ενημέρωση από πλευράς του Ο.Σ.Λ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                  Ευστάθιος Γ. Κουτσογιάννης

 Η Γεν. Γραμματέας     Ιωάννα Β. Τσακμακίδου

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας συγχαίρει την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας συγχαίρει την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την ακόλουθη επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζονται οι θέσεις της ΕΟΟ για τη Στοματική Υγεία των Ελλήνων

Περισσότερα...