Πρόληψη και προαγωγή της στοματικής υγείας των κρατουμένων στις Φυλακές της Λάρισας, Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 13:00

Η προγραμματισμένη συνάντηση Εθελοντών Οδοντιάτρων του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας με τους κρατούμενους, στα πλαίσια της ανάπτυξης του προγράμματος «Αγωγή Στοματικής Υγείας Εκπαιδευόμενων 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (2ο Σ.Δ.Ε)» με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας, περιλαμβάνει:

 

1.Προβολή παρουσίασης: βασικές έννοιες, η αξία της πρόληψης και της στοματικής υγείας
2.Βιωματική άσκηση: επίδειξη σε πλαστικό μοντέλο της τεχνικής του βουρτσίσματος των δοντιών και της παρυφής των ούλων – διαχωρισμός των κρατουμένων σε υπο-ομάδες - εκπαίδευση στη σωστή τεχνική του βουρτσίσματος
3.Βιωματική άσκηση: τροφές - κρυμμένη ζάχαρη
4.Έλεγχο και καταγραφή της στοματικής υγείας των κρατουμένων
5.Διανομή οδοντιατρικού υλικού πρόληψης: PlacControl, FROIMED.


Όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να πάρετε μέρος στο καινοτόμο πρόγραμμα που αναπτύσσεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με την υποστήριξη της διεύθυνσης και του προσωπικού του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, και τη συνεργασία της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του 2ου Σ.Δ.Ε. παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Σας ευχαριστούμε.


Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή
Χειρουργός Οδοντίατρος
Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « Αγωγή Στοματικής Υγείας Εκπαιδευόμενων 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (Σ.Δ.Ε.) (Φυλακών)» Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:30

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

 

Το πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας στο σύνολο των 120 εκπαιδευόμενων ενηλίκων του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί, σε φυλακή, στη χώρα μας) υλοποιείται, για τρίτη συνεχή χρονιά, από τους Εθελοντές Οδοντιάτρους και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Σχολείου.
Η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση με τους νέους εκπαιδευόμενους, σχολικού έτους 2018-2019, περιλαμβάνει:

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αγωγή Στοματικής Υγείας Παιδιών Παιδικής Στέγης - Ελληνικής Μέριμνας Λάρισας» 2012 - 2018

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Το Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας στο σύνολο των 120 παιδιών της Παιδικής Στέγης Λάρισας, νηπιακής ηλικίας 2,5 έως 6 ετών, υλοποιείται από τους Εθελοντές Οδοντιάτρους μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, έβδομη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών και την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Αγωγή Στοματικής Υγείας Παιδιών Παιδικής Στέγης - Ελληνικής Μέριμνας Λάρισας» 2012 – 2018 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ο Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας στα 120 παιδιά της Παιδικής Στέγης Λάρισας, νηπιακής ηλικίας 2,5 έως 6 ετών, υλοποιείται από τους Εθελοντές Οδοντιάτρους μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, για έβδομη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών και την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 15/2/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας στα πλαίσια του προγράμματος Πρόληψης και Αγωγής στοματικής υγείας διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση και σας προσκαλεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΠΘ Προληπτικής Οδοντιατρικής, Περιοδοντολογίας και Βιολογίας Εμφυτευμάτων κ. Βασιλική Τοπίτσογλου.

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « Αγωγή Στοματικής Υγείας Εκπαιδευόμενων 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (Σ.Δ.Ε.) (Φυλακών)»

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

 

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 09:30

 

Επίσκεψη των Εθελοντών Οδοντιάτρων στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας (Φυλακών)

 

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπαιδευόμενους περιλαμβάνει:

 

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ « Αγωγή Στοματικής Υγείας Εκπαιδευόμενων 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (Σ.Δ.Ε.) (Φυλακών)»

Η επόμενη επίσκεψη των εθελοντών Οδοντιάτρων και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας (Φυλακών) θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2018.

 

Σας ευχαριστούμε.

 
Βιολέτα Μπέη Φουντή
Χειρουργός Οδοντίατρος
Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος