ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-3-2021

20Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021–ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ   Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες,   Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, το Σάββατο 20 Μαρτίου και παρότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ζούμε την πανδημία του κορονοϊού, θέλει να στείλειτο ακόλουθο μήνυμα στο κοινό της πόλης μας και του νομού μας: «Περήφανα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες»
  • Η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας παραμένει ένα από τα σημαντικότερα θέματα της γενικότερης υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Μην παραμελείτε το στόμα σας όσο δύσκολη και αν είναι η παρούσα κατάσταση!
  • Η έγκαιρη διάγνωση οποιασδήποτε στοματικής ασθένειας έχει άρρηκτη σχέση με τη διατήρηση της γενικότερης υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Η στοματική κοιλότητα του ανθρώπου έχει ρόλο ύπαρξης πολύπλευρο και σημαντικότατο όπως η πέψη των τροφών η σωστή ομιλία, η πρόσληψη και απόλαυση τροφής, η έκφραση ποικίλων συναισθημάτων και άλλα πολλά.Ο πόνος είναι το τελευταίο μέσο για να μας αφυπνίσει ο οργανισμός μας πως κάτι δεν πάει καλά!
  • Ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας η αξία και ο ρόλος των οδοντιάτρων παραμένει σημαντικότατος.Εκτός των αυστηρών μέτρων ατομικής προστασίας που λαμβάνουν στα οδοντιατρεία τους, η επαφή των ασθενών με τους οδοντίατρους πρέπει να διέπεται από το αίσθημα της ασφάλειας. Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστεοι οδοντίατροι περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Γ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΙΩΑΝΝΑ Β. ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΟΥ
Μετάβαση στο περιεχόμενο