ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Για να συνταγογραφήσετε παρακλινικές εξετάσεις όπως π.χ. μία πανοραμική ακτινογραφία θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.e-syntagografisi.gr

Αφού μπείτε στο σύστημα χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας, θα δείτε πως στην επιλογή: “Μονάδα Συνταγογράφησης:” το σύστημα έχει θέσει το: “Ιδιωτικό ιατρείο” – απλά πατήστε το κουμπί “Επιλογή” και μετά το: “Επίσκεψη” (από το μενού στο επάνω μέρος της σελίδας).

Κατόπιν θα συμπληρώσετε το Α.Μ.Κ.Α. του ασθενή και θα πιέσετε το Άναζήτηση’. Αφού εμφανιστούν στοιχεία του ασθενή, θα τα ελέγξετε εάν είναι σωστά και στο πλαίσιο “Στοιχεία Επίσκεψης” θα συμπληρώσετε τη διάγνωση την αιτία παραπομπής (π.χ. οδοντιατρικός έλεγχος) ή και τυχόν σχόλια και θα πατήσετε το κουμπί ‘Καταχώρηση’.

Από το μενού στην κορυφή της σελίδας επιλέξτε το: “Καταχώρηση Παραπεμπτικού” και από το: “Κατηγορία Εξετάσεων” επιλέξτε το: “Ακτινογραφίες”. Σαν αιτιολογία μπορείτε να γράψετε το: “Ορθοδοντική ανωμαλία”.

Πιέστε στο κουμπί: “Προσθήκη διάγνωσης ΙCD-10”, σαν κωδικό ICD-10 δώστε το: “Κ07.2” και πατήστε το: “Επιστροφή”.

Επιλέξτε το: “Ιατρικές εξετάσεις”, διαλέξτε από τη λίστα την επιθυμητή καταχώρηση (π.χ. “Ακτινογραφία γνάθου”) και πατήστε το: “Προσθήκη”..Μπορείτε να συνεχίσετε την καταχώρηση και άλλων εξετάσεων εάν θέλετε αλλά στο τέλος θα πρέπει να πατήσετε το: “Καταχώρηση”.

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω και εάν συμφωνείτε με όλα τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει, πιέζετε το: “Εκτύπωση παραπεμπτικού”, τυπώνετε το παραπεμπτικό σε δύο αντίγραφα και από το μενού “Επίσκεψη” πατάτε το: “Κλείσιμο επίσκεψης”.

Ένα (1) εκ των δυο αυτών αντιγράφων, το κρατάει ο ασθενής για το αρχείο του και το άλλο το καταθέτει στο διαγνωστικό εργαστήριο. Παράλληλα, αναγράφετε στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου τον «κωδικό παραπεμπτικού», που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας «ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ» και σφραγίζετε και υπογράφετε και στο βιβλιάριο.

Δεν ξαναγράφετε τις εξετάσεις στο βιβλιάριο, εφόσον το απόκομμα του βιβλιαρίου που φέρει τον κωδικό συνοδεύεται από το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό που φέρει τις εξετάσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο